Beyaz Üzüm Pekmezi Beyaz üzüm pekmezi, insan vücudu için önemli ve değerli besin maddeleri içeren bir üründür. Türkiye, üzüm çeşitleri ve üretim kapasitesi bakımından oldukça verimlidir. Bu sayede, ülkemizde üzüm üretimi ve ardından üzümden faydalanarak yapılan beyaz üzüm pekmezi üretimi oldukça artmıştır. Beyaz Üzüm Pekmezi Tarihçesi Aslında pekmez, asırlar önce şifa kaynağı olarak üretilmeye başlanmıştır. Özellikle Osmanlı mutfağında vazgeçilmez tatlısı olan helvanın ana malzemesidir. Yüzyıllar önce Amerikalı misyonerler tarafından 1840'lı yıllarda şifalı bir besin olduğu ve sarhoş edici olmadığı bildirilmiştir. Müslümanların rahatlıkla tüketebileceği ifade edilmiştir. Beyaz üzüm pekmezi, olgunlaşan üzümlerin sıkılarak üzüm suyu yani şırasının kaynatılması ile elde edilir. Şıra asidini azaltmak için kaynatma esnasında kireçli olarak bilinen özel bir toprak ilave edilerek belli bir süre karıştırılarak kaynatılması sonucu elde edilir. Doğal früktoz ve glikoz kaynağı olması sayesinde enerji kaynağı olan beyaz üzüm pekmezi, değerli mineraller bakımından da oldukça zengindir. Beyaz Üzüm Pekmezinin Faydaları
Beyaz Üzüm Pekmezi Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Faydaları saymakla bitmeyen pekmezin elde edilmesinde kullanılan toprağın sağlık açısından sakıncaları olabilmektedir. Alındığı yere bağlı olarak yerleşim yerlerine yakın ise çöp atıkları, ilaç kalıntıları ve ağır metal kirliliğine maruz kalabilmektedir. Bu nedenle, pekmez alırken menşei bilinen kaliteli ürünler tercih edilmelidir. |