Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Helvası

Pekmez helvası, Anadolu'nun birçok yöresinde yapılan, besin değeri yüksek ve oldukça lezzetli bir tatlıdır. Özellikle soğuk kış günlerinde tüketilmesi tavsiye edilir. Yapımı da oldukça pratik ve hızlıdır.

Pekmez Helvasının Malzemeleri

  • 2 su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 paket margarin
  • 1 su bardağı iç ceviz
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı un

Pekmez Helvası Nasıl Yapılır?

1. Bir tencerede yarım paket margarin eritilir. Ardından eritilen margarine sıvı yağ eklenir ve biraz kavrulur.

2. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte un kahverengi olana kadar karıştırılarak kavrulur. Bu aşamada una ceviz eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.

3. Ayrı bir kapta şeker, su ve pekmez iyice karıştırılır. Bu karışım tencereye eklenir ve un ile pekmez karışımı iyice özdeşleşene kadar karıştırılır.

4. Karışımın suyu tamamen çekene kadar pişirilir. Helva koyulaştığında ve kıvam aldığında ocaktan alınır ve son kez karıştırılır.

5. Helva, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Üzerine eklenen cevizler ile görsel açıdan zenginleştirilebilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Pekmez helvası, enerji verici özellikleriyle bilinir. İçeriğindeki pekmez, demir, kalsiyum ve potasyum gibi önemli mineraller açısından zengindir. Bu özellikleri sayesinde özellikle anemi hastaları, sporcular ve çocuklar için ideal bir tatlıdır. Ayrıca, doğal tatlandırıcı olarak kullanılan pekmez, rafine şeker yerine tercih edilerek daha sağlıklı bir alternatif sunar. Helvanın içerisine eklenen ceviz ise omega-3 yağ asitleri ve protein bakımından zengindir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özel

12 Temmuz 2024 Cuma

Pekmez helvasını ilk defa yapmaya karar verdim ama margarin yerine tereyağı kullanabilir miyim? Bu değişiklik tadını veya kıvamını etkiler mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Özel,

Elbette, pekmez helvası yaparken margarin yerine tereyağı kullanabilirsiniz. Tereyağı, helvanın tadını daha zengin ve lezzetli yapar. Ancak, tereyağının margarine göre daha yoğun bir aromaya sahip olduğunu unutmamanızda fayda var. Kıvam açısından ise büyük bir fark yaratmaz, sadece tereyağı biraz daha yoğun olabilir. Tereyağı ile yapacağınız helvanın tadını seveceğinizden eminim. ޞimdiden afiyet olsun!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tahin Pekmez Oranı?

Tahin Pekmez Oranı?

Kayısı Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tahin Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tahin Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bebekler İçin Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pekmez Kaç Kalori?

Pekmez Kaç Kalori?

Güncel

Pekmez Sucuğu Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Sucuğu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Keçiboynuzu Pekmezi Neye İyi Gelir?

Keçiboynuzu Pekmezi Neye İyi Gelir?

Güncel

Bebeklere Ne Zaman Pekmez Verilir?

Bebeklere Ne Zaman Pekmez Verilir?

Andız Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Andız Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

1 Yemek Kaşığı Pekmez Kaç Kalori?

1 Yemek Kaşığı Pekmez Kaç Kalori?

Zile Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Zile Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Dut Pekmezi Kaç Kalori?

Dut Pekmezi Kaç Kalori?

Tahin Pekmez Kilo Aldırır mı?

Tahin Pekmez Kilo Aldırır mı?