pekmez.gen.tr
pekmez
Sosyal Medyada Paylaş
Hamilelikte Pekmez Tüketimi
Karpuz Pekmezi
Tahin Pekmez Kaç Kalori
Aç Karnına Pekmez
Dut Pekmezi Kilo Aldırırmı
Pekmez Limon Karışımı
Dut Pekmezinin Faydaları
Pekmez Süt Karışımı
Ancora Pekmez
Pekmez Bozulur Mu
Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları
Dut Pekmezi
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı
Siyah Pekmez
Pekmez Öksürüğe İyi Gelirmi
Bal Pekmez
Andız Pekmezi Zararları
İncir Pekmezi Nasıl Yapılır
Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli
6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Kavun Pekmezi Nasıl Yapılır
Pekmezin Zararları
Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır
Hangi Pekmez Kan Yapar
Kiraz Pekmezi
Tahin Pekmez
En İyi Pekmez Hangisi
Keçiboynuzu Pekmezi
Pekmez Kan Yaparmı
Ardıç Pekmezi
Koyu Pekmez
Organik Pekmez
5 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Yoğurt Pekmez Karışımı
Bebeklere Ne Zaman Pekmez Verilir
Tüm Sayfalar >>









Ardıç Pekmezi

Ardıç pekmezi, ardıç ağacının kozalaklarından üretilen bir pekmez türüdür. Bu pekmez andız pekmezi olarak ta bilinir. Ağacın kozalağında eterli uçucu yağ helenin, inulin, acı maddeler, triterpenler bulunur. Bu pekmezin tadı hafif acımsı olur. İster sade olarak, ister tahinle birlikte tüketilebilir. Ardıç ağacı yüksek rakımlı bölgelerde yetişmektedir. Oldukça şifalı bir pekmez olduğundan, herkes tarafından rağbet görür. İçinde katkı maddesi olmadan üretilen ardıç pekmezi, özellikle Akdeniz bölgesinde daha fazla üretilir. Üretimi biraz zahmetli olsa da, ardıç pekmezinin yararları yanında bu hiç önemli değildir.

Ardıç pekmezinin yararlı etkileri

Ardıç pekmezi kandaki şeker oranını ayarlamakta, kansızlığa da iyi gelmektedir. Özellikle öksürüğün kesilmesini sağlar, bronşite iyi gelir. Verem, ağız yarası, böbreklerdeki iltihaplanmanın giderilmesini sağlar. Sarılığın tedavi edilmesinde, mide bulantısının giderilmesinde, egzama, sedef gibi kaşıntılı cilt hastalarında kullanılır. Karaciğer ve akciğere şifalı etkileri vardır. Bağırsaklarda kurtların düşürülmesinde, saç dökülmesi gibi sorunları olanlarda ardıç pekmezini tüketmelidir.

Ardıç pekmezi antioksidandır

Günlük olarak 1 yemek kaşığı ardıç pekmezi tüketilirse, vücuda manganez ve antioksidan alınmış olur. Bu vücut hücrelerini serbest radikallere karşı korumaktadır. Bu nedenle pekmezin kansere karşı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Ardıç pekmezi vücuda enerji sağlar

İçeriğindeki karbonhidrat ve yağlar enerjiye dönüşerek, kişinin günlük ihtiyacını karşılar. Demir içerdiğinde, vücutta enerji depolanmasını sağlar. Ayrıca vücutta oksijen taşınmasının sağlıklı bir şekilde olmasına yardımcı olur.

Ardıç Pekmezi

Ardıç pekmezi kemik ve kalp sağlığında önemli bir koruyucudur

Pekmezin içeriğindeki demir, potasyum, kalsiyum, manganez, magnezyum, bakır gibi mineraller kemiklerin gelişimine sağlıklı olmasına yardımcı olur. Kişinin günlük ihtiyaçlarının çoğunu karşılar. Düzenli olarak ardıç pekmezi tüketildiğinde, kemik hastalıklarından korunma sağlanır. Aynı zamanda kalp hastalıklarından korunma için gerekli vitamin ve mineralleri de içeren ardıç pekmezi, kan pıhtılaşmasını azaltır ve felç riskini düşürmüş olur. Kan basıncının bile kontrol altında tutulmasını sağlar.

Ardıç pekmezi demir deposudur

Günlük 1 yemek kaşığı ardıç pekmezi tüketilirse, günlük demir ihtiyacının % 20 si karşılanmış olur. Vücutta demir eksikliği olduğunda, kansızlık başta olmak üzere, baş dönmesi, saç dökülmesi, yorgunluk hissi gibi sağlık sorunları ortaya çıkar. Vücutta kan ve hücre fonksiyonlarında önemli olan demir, aynı zamanda enerji üretimini sağlar. Enfeksiyonlarla mücadele etmeye yardımcı olur, kas ve beyin fonksiyonlarının desteklenmesini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yayınlanma Tarihi : 23.08.2015 03:16:07

Ardıç Pekmezi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ardıç Pekmezi"

Birsen.

Andız pekmezini biliyorum da ardıç pekmezini duymamıştım. Ardıç ve andız farklı ağaç türleridir.

2016-10-27

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pekmezli Helva

Pekmezli Helva, yapımı çok kolay ve yemesi de çok güzel olan sağlıklı ve enerji kaynağı bir tatlı türüdür. Özellikle pekmezin faydaları da düşünülürse özellikle kış aylarında bol, bol yapılarak tüketilmesinin çok faydalı olacağını...

Siyah Pekmez

Siyah Pekmez, tut, üzüm, şeker pancarı, andız meyveleri gibi çeşitli ham maddelerin standart işlemlerden geçerek homojen hale getirilmesiyle yapılan doğal bir şuruptur. Tat ve kıvam seçme konusunda farklı zevkler doğrultusunda kiş...

Hamilelikte Pekmez

Hamilelikte pekmez, bilindiği üzere hamilelik dönemi, bayanların en özel ve en dikkat edilmesi gereken bir dönemdir.  Çünkü Cenabı Allah'ın kadınlara emanetleri kısacası can içinde canı barındırdıkları dönemi kapsar. Mucizevi şeki...

Doğal Pekmez

Doğal pekmez, pekmez çok sevilen ve bir çok faydası olduğu bilinen bir gıdadır ve dut üzüm keçi boynuzu gibi meyvelerden oldukça sık yapılır. Yapımı ise bu meyvelerin toplanıp temizlenip kaynatılması aşamalarından geçer. Pekmezin...

Pekmez Neye İyi Gelir

Pekmez neye iyi gelir, daha çok kış aylarında akla gelen pekmez, aslında yüzyıllardır bilinmekte ve hak ettiği değeri yeni yeni bulmaya başlamıştır. Son yıllarda uzmanlar pekmezden sıkça bahsetmekte ve her fırsatta faydalarına değ...

Harnup Pekmezi

Harnup pekmezi, diğer adıyla keçiboynuzu pekmezi şifalı özellikleriyle bilinen bir besindir. Akciğerlerden, astıma, sigara tiryakilerinin sıkıntılarını gidermeye kadar sayısız faydası olan bir pekmez türüdür. Tarihte harnup yani k...

Keçiboynuzu Pekmezi Kalori

Keçiboynuzu pekmezi kalorisi 100 gramında 278 kcal'dir. Keçiboynuzu pekmezi, anemi rahatsızlığı ve kilo alma problemi olan kişiler tarafından miktarına dikkat edilerek tüketilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de ol...

Boynuz Pekmezinin Faydaları

Boynuz pekmezinin  faydaları, Boynuz pekmezi insan vücuduna sayısız fayda sağlayan zengin içerikli bir pekmez çeşididir. Boynuz pekmezi keçiboynuzundan elde edilir. Keçiboynuzu baklagiller ailesinin bir üyesidir ve Akdeniz iklimin...

Üzüm Pekmezi

Üzüm Pekmezi, siyah üzümden elde edilen ve bütün yaş gruplarında çeşitli olumlu etkileri olan faydalı bir şuruptur. Siyah üzümün  içerdiği maddeler içinde en önemli ve faydalı olanı resveratrol maddesidir. Üzümün kabuğunda bulunan...

Pekmez Nasıl Yapılır

Pekmez nasıl yapılır, pekmez hemen herkes tarafından oldukça sevilen ve bir çok hastalığa faydası olan besin değeri yüksek kan yapıcı özelliğe sahip ve çok tüketilen bir gıdadır. Üzüm pekmezi yaparken üzümlerin ince kabuklu olması...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pekmez, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017