pekmez.gen.tr
pekmez
Sosyal Medyada Paylaş
Hamilelikte Pekmez Tüketimi
Karpuz Pekmezi
Tahin Pekmez Kaç Kalori
Aç Karnına Pekmez
Dut Pekmezi Kilo Aldırırmı
Pekmez Limon Karışımı
Dut Pekmezinin Faydaları
Pekmez Süt Karışımı
Ancora Pekmez
Pekmez Bozulur Mu
Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları
Dut Pekmezi
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı
Siyah Pekmez
Pekmez Öksürüğe İyi Gelirmi
Bal Pekmez
Andız Pekmezi Zararları
İncir Pekmezi Nasıl Yapılır
Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli
6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Kavun Pekmezi Nasıl Yapılır
Pekmezin Zararları
Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır
Hangi Pekmez Kan Yapar
Kiraz Pekmezi
Tahin Pekmez
En İyi Pekmez Hangisi
Keçiboynuzu Pekmezi
Pekmez Kan Yaparmı
Ardıç Pekmezi
Koyu Pekmez
Organik Pekmez
5 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Yoğurt Pekmez Karışımı
Bebeklere Ne Zaman Pekmez Verilir
Tüm Sayfalar >>









Şeker Pancarı Pekmezi

Şeker pancarı pekmezi, Hiç bir katkı maddesi kullanılmadan sadece şeker pancarı ile yapılan doğal şeker pancarı pekmezi vücut için çok faydalıdır. Şeker pancarının bilinen en iyi demir kaynağı olması nedeniyle şeker pancarı pekmezi de kan yapıcı özelliğe sahiptir. Geleneksel olarak Türk mutfağında önemli bir yere sahip olmakla birlikte zaman içerisinde şeker pancarı pekmezi unutulmaya yüz tutmuş bir değerdir. Günümüzde pekmez tüketilmemesi büyük bir kayıptır. Pekmez meyvelerin uzun süre saklanmasında kullanılan bir yöntem ve içerdiği mineraller ile iyi bir enerji kaynağı olmasından dolayı tüketilmesi gerekir. Şeker pancarı pekmezi yapılırken geleneksel yöntemleri kullanmak gerekir. Geleneksel yöntemler kullanılarak hazırlanan şeker pancarı pekmezi besin değerlerini kaybetmez. Şimdi size kısaca şeker pancarı pekmezi nasıl yapılır onu tarif edelim.

Şeker pancarı pekmezi nasıl yapılır, Şeker pancarları hasat edildikten sonra üzerindeki toprağı temizlemek için güzelce yıkanır. Ardından kaynatma işlemini kolaylaştırmak için büyük dilimler halinde kesilir. Büyük dilimler kazana koyulduktan sonra üzerine kaynama sırasında taşmayacak kadar su ilave edilir. Kazan kaynamaya başladıktan sonra orta harlı ateşte 4 saat kadar kaynatılır. Çuvalın altında başka bir çuval olacak şekilde kaynatılan şeker pancarı boşaltılır. Bu şekilde süzülerek alt taraftaki kazanda toplanır. Çuvallar presleme yapılarak ezilir. Çuvalda kalan posalar tekrar kaynatılır tekrar süzme işleminden geçirilir ve bir önceki süzülen pekmezin üzerine eklenir. Pekmez ağzı geniş kazanlarda belirli bir kıvama gelene kadar kaynama işlemi tekrar 4-5 saat devam eder. Akışkan bir kıvama gelen şeker pancarı pekmezi ocaktan alınır. Şeker pancarı pekmezi yapılırken pekmez toprağı kullanılmaz. Yaklaşık 50 kg pancardan 13 kg pekmez elde edilir. Üretim esnasında kullanılan asıl işlem şeker pancarı pekmezinin esmerleşmesine yol açar. Sizde eğer imkanınız varsa tarifte anlatıldığı gibi şeker pancarı pekmezi yapabilirsiniz. Aksi takdirde sertifikalı markalardan hazır temin edebilirsiniz. 

Şeker pancarı pekmezi faydaları
  • Kış hastalıklarına karşı vücudun direncini artırır ve her türlü gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi vardır. 
  • İnsan vücuduna kuvvet veren çok etkili bir pekmezdir. 
  • Yendikten sonra vücudu sıcak tutar.
  • Bilinen en güçlü demir kaynağıdır.
  • Vücudun günlük ihtiyacı olan kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum ihtiyacını şeker pancarı pekmezi karşılar. 
  • İlik kanserine iyi gelir ve iliklerin hareketini hızlandırır. 
  • Mide ekşimeleri ne iyi gelir.
  • Zayıflık ve halsizlikten yakınanlara şeker pancarı pekmezi önerilir. 
  • Hamile ve emziren anneler için şeker pancarı pekmezi içeriğindeki mineral yoğunluğu nedeniyle çok önemli bir besin kaynağıdır.
  • Yüksek tansiyonu düşürür. 
  • Mide ve bağırsakları güçlendirir. 
  • Hazmı kolaylaştırır. 

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 12:28:04

Şeker Pancarı Pekmezi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şeker Pancarı Pekmezi"

melisa

pancar pekmezini nerden alabiliriz??

2017-03-29

Kullanıcı oyu: 4,5

ilker dogan

arkadaşlar ben kastamonuluyum babaannemden ögrendim ben biz kendimiz yapıyorum dört kıştır yiyoruz hastalık bilmem herkeze tavsiye ederim

2017-03-25

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pekmezli Helva

Pekmezli Helva, yapımı çok kolay ve yemesi de çok güzel olan sağlıklı ve enerji kaynağı bir tatlı türüdür. Özellikle pekmezin faydaları da düşünülürse özellikle kış aylarında bol, bol yapılarak tüketilmesinin çok faydalı olacağını...

Siyah Pekmez

Siyah Pekmez, tut, üzüm, şeker pancarı, andız meyveleri gibi çeşitli ham maddelerin standart işlemlerden geçerek homojen hale getirilmesiyle yapılan doğal bir şuruptur. Tat ve kıvam seçme konusunda farklı zevkler doğrultusunda kiş...

Hamilelikte Pekmez

Hamilelikte pekmez, bilindiği üzere hamilelik dönemi, bayanların en özel ve en dikkat edilmesi gereken bir dönemdir.  Çünkü Cenabı Allah'ın kadınlara emanetleri kısacası can içinde canı barındırdıkları dönemi kapsar. Mucizevi şeki...

Doğal Pekmez

Doğal pekmez, pekmez çok sevilen ve bir çok faydası olduğu bilinen bir gıdadır ve dut üzüm keçi boynuzu gibi meyvelerden oldukça sık yapılır. Yapımı ise bu meyvelerin toplanıp temizlenip kaynatılması aşamalarından geçer. Pekmezin...

Pekmez Neye İyi Gelir

Pekmez neye iyi gelir, daha çok kış aylarında akla gelen pekmez, aslında yüzyıllardır bilinmekte ve hak ettiği değeri yeni yeni bulmaya başlamıştır. Son yıllarda uzmanlar pekmezden sıkça bahsetmekte ve her fırsatta faydalarına değ...

Harnup Pekmezi

Harnup pekmezi, diğer adıyla keçiboynuzu pekmezi şifalı özellikleriyle bilinen bir besindir. Akciğerlerden, astıma, sigara tiryakilerinin sıkıntılarını gidermeye kadar sayısız faydası olan bir pekmez türüdür. Tarihte harnup yani k...

Keçiboynuzu Pekmezi Kalori

Keçiboynuzu pekmezi kalorisi 100 gramında 278 kcal'dir. Keçiboynuzu pekmezi, anemi rahatsızlığı ve kilo alma problemi olan kişiler tarafından miktarına dikkat edilerek tüketilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de ol...

Boynuz Pekmezinin Faydaları

Boynuz pekmezinin  faydaları, Boynuz pekmezi insan vücuduna sayısız fayda sağlayan zengin içerikli bir pekmez çeşididir. Boynuz pekmezi keçiboynuzundan elde edilir. Keçiboynuzu baklagiller ailesinin bir üyesidir ve Akdeniz iklimin...

Üzüm Pekmezi

Üzüm Pekmezi, siyah üzümden elde edilen ve bütün yaş gruplarında çeşitli olumlu etkileri olan faydalı bir şuruptur. Siyah üzümün  içerdiği maddeler içinde en önemli ve faydalı olanı resveratrol maddesidir. Üzümün kabuğunda bulunan...

Pekmez Nasıl Yapılır

Pekmez nasıl yapılır, pekmez hemen herkes tarafından oldukça sevilen ve bir çok hastalığa faydası olan besin değeri yüksek kan yapıcı özelliğe sahip ve çok tüketilen bir gıdadır. Üzüm pekmezi yaparken üzümlerin ince kabuklu olması...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pekmez, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017