Harnup Keçiboynuzu Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
20 Temmuz 2024

Harnup Keçiboynuzu Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Harnup Keçiboynuzu Pekmezi

Harnup, yani keçiboynuzu, Akdeniz Bölgesi'nde yaygın bir şekilde yetiştirilen, adeta enerji deposu bir bitkidir. Keçiboynuzu, düzenli ve sık taze olarak tüketildiğinde oldukça faydalıdır. İçerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulundurur. Aynı zamanda karbonhidrat, yağlar, sodyum, A ve C vitaminleri bakımından da zengindir. Bu vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımıza ciddi anlamda katkı sağlar. Özellikle kış aylarında daha belirgin ve yaygın bir şekilde ortaya çıkarak astım ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde yardımcı olduğu düşünülmektedir. Ayrıca, üst solunum yolu hastalıklarına karşı da oldukça etkili bir bitkidir. İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde sağlık için geniş bir yelpazede faydalı olur.

Keçiboynuzu, özellikle kış aylarında düzenli ve farklı şekillerde tüketilmelidir.

Harnup Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

  • Harnup pekmezi, süt ile karşılaştırıldığında dört kat daha fazla kalsiyum içerir.
  • Bol miktarda E ve B vitamini içerir. Bu özellikleri sayesinde kış aylarında sıkça yakalandığımız grip, öksürük, kansızlık ve kemik erimesi gibi hastalıklara iyi gelir.
  • Boğazda balgam söktürücü etkiye sahiptir.
  • Nefes darlığına iyi gelir ve sigara bağımlıları tarafından sıkça tercih edilir.
  • Gastrit ve çeşitli bağırsak hastalıklarına iyi gelir.
  • Mide şişkinliğinin giderilmesinde kullanılır. Vücutta oluşan bağırsak kurdu, tenya ve solucan gibi parazitleri yok eder.
  • Yüksek mineral ve vitamin deposudur. Diş etlerine de faydalıdır.
  • Yüksek doğal şekerler içerir ve A, B, B2, C3 vitaminleri bakımından zengindir.
  • Kalp rahatsızlığı olanlarda ve kalp çarpıntılarında düzenli kullanıldığında faydalı olduğu görülmüştür.
  • Akciğer kanser riskini %90 oranında azalttığı görülmüştür.
  • Günümüzde maruz kaldığımız radyasyonun vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Sodyum ve potasyum bakımından zengindir. Karaciğer, tansiyon ve akciğer sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Sabah ve akşam düzenli olarak birer çay kaşığı harnup pekmezi tüketmek, vücuda pek çok açıdan büyük katkılar sağlar.
  • İçeriğindeki gallik asit sayesinde birçok hastalığa yakalanmamak için kullanabilirsiniz.
  • Bronşit hastalarının kullanması faydalı olacaktır. Bu sayede bronşlar rahatça açılır.
  • Genel ve alerjik nefes darlığı olan kişiler, düzenli olarak harnup pekmezi kullanarak nefes sorunlarını ortadan kaldırabilirler.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

En İyi Pekmez Hangisi?

En İyi Pekmez Hangisi?

Beyaz Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Toprağı Türleri ve Özellikleri

Pekmez Toprağı Türleri ve Özellikleri

Keçiboynuzu Pekmezi Kan Yapar mı?

Keçiboynuzu Pekmezi Kan Yapar mı?

Pekmez Besin Değeri?

Pekmez Besin Değeri?