Pekmez Tatlısı
Pekmez tatlısı, Pekmez tatlısı içerisindeki pekmez sayesinde yüksek besin değerlerine sahiptir ve görüntüsüyle de iştahları kabartmaktadır. Pekmezli tatlının kıvamı ise tıpkı jöleli muhallebi gibidir.
Pekmez tatlısı malzemeler. - 5 su bardağı su
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı buğday nişastası
- Bol miktarda ceviz içi
Pekmez Tatlısı Nasıl Yapılır?
Pekmez, su ve buğday nişastası bir tencereye konur ve kaynayana kadar pişirilir.
Piştikten sonra tatlının konacağı tepsinin her yeri su ile eşit miktarda ıslatılır. (Tatlı kolay çıksın diye) Ardından tenceredeki karışım tepsiye boşaltılarak üzeri sıvanır. Oda sıcaklığında ılımaya bırakıldıktan sonra ılıyınca buzdolabında soğumaya bırakılır. 2 saat buzdolabında bekleyen tatlı çıkarılarak eşit kareler olacak şeklinde kesilir ve üzeri ceviz ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 07:56:11
Pekmez Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|