Pekmez Sucuğu
Pekmez sucuğu, pekmezin nişasta ile kaynatılıp ipe dizilip daha sonra da cevizle bütünleştirilerek kurutulmasıyla elde edilen geleneksel bir tatlıdır.
Pekmez sucuğu içerisinde A, D, E, K ve B vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, selenyum, potasyum, kalsiyum, bolca lif ihtiva eder. Bu yönüyle besin ve enerji değeri yüksek bir tatlı çeşididir.
Bu yüzden sağlıksız atıştırmalıklara alternatiftir.
Pekmez sucuğu içeriğinden dolayı birçok faydası vardır. Bunlar arasında tansiyonu düzenlemesi, kansızlığa ve halsizliğe iyi gelmesi, erkeklerdeki iktidarsızlığa karşı savaşması vardır. Ayrıca pekmez sucuk dokuların ve hormonların üretilmesinde, vücudun su dengesinin korunmasında, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde katkıları olan bir besindir. Pekmez sucuğunu evde yapmak mümkündür.
Pekmez Sucuğu malzemeleri- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı pekmez
- 1/ 2 kg iç ceviz
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
Pekmez Sucuğu Nasıl Yapılır?
Pekmez ve su bir tencerede çırpılır ve bu karışımdan 1 su bardağı alınır. Ayrı bir kapta nişasta, un ile ayrılmış olan bu karışım çırpılarak tencereye aktarılır. Krema kıvamına gelince daha önceden yorgan ipliğine dizilmiş cevizler tencereye batırılarak cevizle bütünleşmesi sağlanır daha sonra da uygun bir yere asılarak kurumaya bırakılır. 2 günden sonra bir streç filme sarılır.
Artık yemeye hazır hale gelmiş olur.
Afiyet olsun.
21.01.2024 03:18:36
Pekmez Sucuğu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|