- 2 su bardağı pekmez
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/ 2 paket margarin
- 1 su bardağı iç ceviz
- 1.
5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı un
Pekmez Helvası Nasıl Yapılır?
Bir tencerede yarım paket margarin eritilir. Ardından da eriyen margarine sıvı yağ eklenir biraz da sıvı yağ kavrulur.
Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte un kahverengi olana kadar kavrulur ve una ceviz eklenir. Ayrı bir kapta şeker, su, pekmez birbiriyle özdeşleşene kadar iyice karıştırılarak tencereye aktarılır. Un ve su ile hazırlanan karışımda bir kez daha karıştırılır ve pişmeye bırakılır. Suyu tamamen çektikten sonra son kez karıştırılarak servise sunulur.
Afiyet olsun.