Keçiboynuzu pekmezi kürü faydaları oldukça fazladır. En büyük özelliği nefes almakta güçlük çeken kişiler üzerinde çok etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili ve iyi gelen maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu iyi gelen madde aynı zamanda bazı alerjik astım hastalıklarında çok fazla etkilidir ki hemen sonuç almak mümkündür.
Ayrıca astım hastalarında alerjinin neden olduğu nefes darlığı sorunlarında büyük bir başarı ile kullanılmaktadır.
Keçiboynuzu yetişmeye başladığı ilk 10 yıldan fazla hiç meyve vermeyen bir bitkidir. Meyveleri ilk başlarda yeşil renkte olup, olgunlaştıkça kahverengi rengini alan ve tam olgunlaşınca parlak kahverengi rengini almaktadır. Ülkemizde özellikle Antalya, Silifke ve Datça sahil şeridinde doğal olarak yetişmektedir.
Keçiboynuzu pekmezi kürü faydaları nelerdir?
- Kalsiyum bakımından oldukça zengindir.
- İçerisindeki E vitamini sayesinde, öksürüğe, gribe ve kansızlığa iyi gelmektedir.
- Balgam söktürür ve göğsü yumuşatır.
- Mide ve bağırsak gazlarının dışarı atılmasını sağlayarak, mide şişkinliğine iyi gelmektedir.
- Yüksek mineral ve vitamin içerdiği için diş ve diş etleri üzerinde iyileştirici özelliğe sahiptir.
- Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller içeriği ile doğal bir besin kaynağıdır.
- Kanın zehirli maddelerini temizler.
- Kalbe oldukça faydalıdır.
- İnsan vücuduna giren radyasyonun dışarı atılmasını sağlar.
- Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde karaciğer, akciğer ve tansiyon üzerinde yararlı etkileri bulunmaktadır.
Keçiboynuzu pekmezi kürü için gerekli malzemeler
- Bir kilo keçiboynuzu pekmezi
- Bir kilo toz şeker
- Bir tane limonun suyu
Keçiboynuzu pekmezi kürü nasıl yapılır?
İlk önce keçiboynuzu pekmezi kürünü hazırlamak için bir kilo keçiboynuzlarını güzelce yıkayın. Derin bir tencereye yıkadığınız keçiboynuzlarını koyun. Daha sonra keçiboynuzlarının üzerlerini kapatıncaya kadar su ilave edin. Daha sonra ocak üzerinde orta ateşte kaynamaya bırakın. Keçiboynuzları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bu işlem yaklaşık bir saat sürebilir. Haşlanan keçiboynuzlarını elek ya da tülbent yardımı ile püre haline getirin. Bu işlem için ezici alette kullanabilirsiniz.
Ezme işlemini yaptıktan sonra püre haline gelen keçiboynuzlarını derin bir tencereye koyunuz. Daha sonra tencere içerisine bir kilo toz şeker ve bir adet limonun suyunu ilave edin. Limonu sıkmadan limonu dilimleyerek de koyabilirsiniz. Daha sonra hazırlanan bu karışımı koyulaşıncaya kadar yüksek ateşte hızlıca karıştırmalısınız. Bu işlem yaklaşık yarım saat sürecektir. 30 dakikanın sonunda tencereyi ocaktan alarak bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keçiboynuzu pekmezi kürünüz hazır hale gelmiştir.