Harnup keçi boynuzu pekmezi: Akdeniz Bölgesinde yaygın bir şekilde yetiştirilen adeta enerji deposu bitkilerden biridir. Keçi boynuzu düzenli ve sık bir şekilde taze olarak tüketildiğinde oldukça faydalı olmaktadır. Çünkü içerisinde barındırmış olduğu bolca vitamin ve mineral içerdiğinden dolayı şetadında karbonhidrat, yağlar, sodyum, A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir.
İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımıza da ciddi anlamda katkı sağlanır. Kış aylarında daha da belirgin ve yaygın bir şekilde ortaya çıkarak astım ve bronşit gibi hastalıkları tedavi ettiği düşünülmektedir. Ayrıca boğazımızda üst solunum yolu hastalıklarına karşı da oldukça etkili bir bitkidir. İçeriğinde yer almış olan antioksidanlar sayesinde sağlık için geniş bir yelpazede faydalı olmaktadır.
Keçiboynuzu da bu konuda daha çok kış aylarında düzenli ve farklı versiyonlar ile tüketilmelidir.
Harnup Keçi Boynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir?
Harnup pekmezi bilindiği üzere sütten dört kat daha fazla kalsiyum içermektedir.
İçerisinde bolca barındırdığı E, B vitamini içermektedir. Bu özelliği sayesinde kış aylarında en çok yakalandığımız hastalıklar, grip, öksürük, kansızlık ve kemik erimesine iyi gelir.
Boğazımda balgam söktürücü etkiye sahiptir.
Nefes darlığına bilindiği üzere çok da iyi gerekmektedir. Sigara bağımlısı kişiler tarafından bu özellikleri sayesinde talep görür.
Gastrit gibi sorunlara ve çeşitli bağırsak hastalıklarına iyi gerekmektedir.
Mide şişkinliğinin giderilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Vücutta oluşan bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi çeşitli birçok parazitleri yok eder.
Harnup pekmezi yüksek mineral ve vitamin deposudur. Diş etlerine de bilindiği üzerine çok iyi gelir.
Yüksek doğal şekerler içerir, zengin mineral ve vitaminler bakımdan A, B, B2, C3 vitaminlerini içerir.
Kalp rahatsızlığı olanlarda ve kalp çarpıntılarında düzenli kullanımda önlediği görülmektedir. Kalbe faydası vardır.
Akciğer kanser oranını %90 oranında engellediği görülmektedir.
Günümüzde birçok nedenle almış olduğumuz radyasyonun vücuttan atılmasına yardımcı olur.
İçerisinde çokça bulunan sodyum ve potasyum bakımından çok zengindir. Karaciğer, tansiyon ve akciğer üzerinde oluşan faydaları çok büyüktür.
Sabah akşam düzenli olarak yapmanız gereken birer çay kaşığı harnup pekmezi tüketmek ve bunu her gün alışkanlık haline getirmek vücuda her bakımdan çok büyük katkılar sağlamaktadır.
Gallik asit içerisinde bulundurduğu için birçok hastalığa yakalanmamak için kullanabilirsiniz.
Bronşit hastalarına yakalanan kişilerin kullanması faydalı olacaktır. Bununla bronşlarınız rahatlıkla açılır.
Genel ve alerjik nefes darlığı olan kişiler düzenli bir şekilde harnup pekmezi kullanarak nefes sorunlarını ortadan kaldırdığı görülmektedir.
20.01.2024 18:19:40
Harnup Keçiboynuzu Pekmezi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Keçiboynuzu pekmezi kadar özü de çok faydalı, kızınım solunum yolu alerjisi, bademcik problemi var sık sık hasta olduğu için her ikisini de kullanıyorum, enerji veriyor, ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Gürbüz . 30.08.2018
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024