Hamilelikte Pekmez
Hamilelikte pekmez, bilindiği üzere hamilelik dönemi, bayanların en özel ve en dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Çünkü Cenabı Allah'ın kadınlara emanetleri kısacası can içinde canı barındırdıkları dönemi kapsar. Mucizevi şekilde tek bir hücreden oluşan annenin sağlığı ve bebeğin sağlığı oldukça önem taşır. Bir bayanın ilk hamileliğini öğrendikten sonra artık bayan için yeni bir dönem başlamış olacaktır.
Eski besin alışkanlıklarını bir kenara bırakmalı ve unutmaması gerekir ki artık bir annedir. Anne için daha bebeği anne karnında iken fedakârlık başlamış sayılır. Nasıl bir fedakârlık mı? Öncelikli doğru ve dengeli beslenme ile hamilelik dönemine kadar hiç tüketmediği besinleri, bebeği için tüketmek zorunda kalacağından çok sevdiği besinleri ise bebeğinin sağlığı için tüketmemek gibi çoğu anne adayların daha önceden hiç tüketmediği pekmez de bu besinlerin başında gelir. Bir annenin hamilelikte protein kalsiyum ve zengin vitaminlere ihtiyacı olduğu açıktır. Burada da pekmez büyük önem taşır. Çünkü annenin doğal beslenmesi ve kalıcı kilolar almaması için pekmez tüketmesi gerekir. Hamilelikte pekmezin her türlüsü anne ve bebeğe farklı katkılar sağlar. Pekmez türlerinin, bebeğe ve anneye sağlayacağı fayda sağlamaktadır.
Hamilelikte pekmez faydaları ve çeşitleri- Üzüm Pekmezi: Vücuttaki kan eksikliğini gidererek kan değerlerini dengelemektedir. Direnci yükseltir, iştahı açar. Hamilelikte bebek ve anneni gelişmesini sağlamaktadır.
Damarları kuvvetlendirip, mide ve bağırsaklara oldukça yararlıdır.
- Dut Pekmezi: Dut pekmezi, bebek ve anne için enerji ihtiyacını karşılar. Bilhassa anne vücudunu hastalıklara karşı direncini artıran şifa kaynağı olup kan eksikliğini gidermektedir. Anneyi bilhassa kış aylarımda soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklardan bir kalkan gibi korumaktadır.
- Keçi Boynuzu Pekmezi: Tansiyonu ve kolesterolü düzenler. Kalp sağlığına katkı yapmakta, vücudu kuvvetli ve güçlü hale getirir. Magnezyum, kalsiyum, demir, fosfor, bakır, çinko ve potasyum barındırır. Ayrıca karaciğer ve akciğer hastalıklarına da iyi gelmektedir.
- Andız Pekmezi: Mide bulantıları, bronşit, astım, soğuk algınlığı gibi hastalıklara bire birdir. Ayrıca kan yapıcı özelliği mevcut olup, bunun yanında diğer pekmezler gibi enerji de verir.
Yukarı kısımda görüldüğü gibi pekmezin her türlü ayrı bir fayda sağlar. Ninelerimizin benzeri olmayan buluşu, pekmezin daha birçok yararı mevcuttur. Bu kadar yararı gördükten sonra eski toprak dediğimiz ninelerimizin ve dedelerimizin gerçekten kuvvet ve güçlerini nereden geldiğini görmüş oluruz. Şimdi ki besinlerle karşılaştıracak olduğumuzda, hiçbir katkı malzemesi bulunmayan pekmez, bu yönüyle en doğal besinde denilebilir. Günümüzde bulunan besinler, içindeki katkı malzemeleri iştah açmak yerine tam aksine iştahımızı keser ve kapatır. Hamilelikte de kalıcı kilolara sebebiyet vermektedir.
21.01.2024 04:46:07
Hamilelikte Pekmez ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|