Ayva Pekmezi
Ayva Pekmezi; Ayva pekmezi hem lezzetli hem de yarar sağlayan bir tatlı türüdür. Sağlık açısından günümüzde çok fazla tüketilmektedir. Her yaşta tüketilmesi ayrı bir derde deva olmaktadır. Yaprağı ve çekirdeği bile kozmetik ve ilaç sanayisinde vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Çocuk yaşta ayva pekmezi tüketmek birçok hastalığı da önüne geçmektedir.
Ayva Pekmezi Yapabilmek İçin Gerekli Malzemeleri- 3 Adet Ayva,
- 1 Su bardağı su,
- 1.5 su bardağı pekmez,
- 1 adet çubuk tarçın,
Ayva Pekmezi Nasıl Yapılır?
İlk olarak ayvalar soyulur ve çekirdek kısımları temizlenir. İri küpler şeklinde temiz bir halde tencereye atılır. Üzerine 1 su bardağı su ile 1 adet çubuk tarçın ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Yaklaşık olarak 5-6 dakika sonrasında üzerine 1.5 su bardağı pekmez ilave edilerek ayvalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
Ayva Pekmezinin Faydaları Nelerdir?- Demir, potasyum ve bakır gibi mineralleri içerisinde bulundurmaktadır.
- Sinir sistemini güçlendirmektedir.
- Çocuklarda büyüme ve gelişmeyi hızlandırmaktadır. Aynı zamanda sağlığı korumaktadır.
- Bağırsak ve midelerimizdeki zararlı mikroplardan arındırarak, hazımsızlık vb. Sorunları önlemektedir.
- Akciğer, kalp, boğaz hastalıkları, mide ve bağırsak tedavisi için kullanılmaktadır.
- Nezle ve grip gibi hastalıklarda oldukça faydalıdır.
- İshale oldukça iyi gelmektedir.
- Ağız ve göz hastalıkları tedavisinde de ayva pekmezi oldukça etkilidir.
19.01.2024 01:08:02
Ayva Pekmezi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|