{ "title": "Yoğurt Pekmez Karışımı", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/yogurt-pekmez-karisimi.jpg", "date": "23.01.2024 04:31:29", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Yoğurt pekmez karışımı, Demir eksikliğine bağlı oluşan kansızlığı engelleyici naturel bir destek olan pekmez, süt veya süt ürünleriyle beraber tüketildiğine bu gıdaların demir emilimini azaltıcı tesirinden ötürü bu özelliğini kaybeder, yalnızca bir tat unsuru ve kalori bombası olarak tüketilmiş olabilir. Bu sebeple pekmezli yoğurt; kilo almayı talep eden vatandaşlar için uygun bir tatlı olmaktan öteye geçemeyecek gıda kombinasyonudur.

Birçok insan, sıhhatli hayatını sürdürmek amaçlı yiyecek seçimlerine itina gösterir. Çocuklara seçilen yemeklerin protein ve mineral bakımından zengin meydana gelmesine dikkat gösterilir. Hastalandıklarında türlü çeşit karışımlar hazırlanır ki hızlı ayağa kalkabilsinler. Benzer biçimde çiftler birbirine, talebeler ev arkadaşlarına hastalandıklarında iyi bakabilmek amaçlı ellinden geleni yapar. Fakat sağlık açısından faydalı olduğunu düşünerek tükettiğimiz yiyecek ve içecekler bazen yanlış beslenmemize kapı aralayabiliyor. Üstelik gerçek bildiğimiz bu hatalar yalnız rahatsızlık durumlarında yapılmıyor. Gündelik yaşamda sık sık yediğimiz gıdalarla alakalı yapılmış olan çok fazla yanlış var. Et yemeklerinin yakınında ayran içmek, yiyecek tüketimi sonrası su içmemek, balı sütle karıştırmak bunlardan yalnızca birkaçı. Çoğunlukla anne adayları faydalı olarak düşündüğü bu neden ile çocuklarına yedirdikleri pekmeze yoğurt veya süt katar veya tam aksi süte pekmez ilave eder. Hâlbuki sütün içerisinde yer alan kalsiyum, pekmezde yer alan demirin emilimini azaltıyor. Demir, C vitamini ile tüketildiği zaman emilim çoğalıyor ve C vitamini demirin bedende daha iyi kullanılmasını sağlıyor. Bu sebeple pekmez, süt mahaline portakal suyu ile karıştırılırsa çok daha faydalı olacaktır. Sıhhatli bir dünya amaçlı gerçek beslenme çok mühim, fakat beraber tüketilen yiyecek ve içeceklerin seçiminde gerçek sanılarak yapılmış olan hatalar gıda kıymetini ortadan kaldırıyor.

Yoğurt ile ilgili bilmemiz gerekenler nelerdir?
Pekmezin Faydaları Nelerdir?

Pekmez, şeker muhtevası sebebiyle güzel bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Bununla beraber mineralleri yüklü olarak içermektedir. Pekmez bilhassa gündelik kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum hasta olanların, iyileşme çağındaki bireylerin beslenmesinde bulunması önerilmektedir. Gereksiniminin büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Mineral miktarının fazla miktarda ve emilim oranlarının dik olması sebebiyle hamile ve emziklilerin.

Pekmezin çok iyi kaynak meydana geldiği gıda öğelerinden biri de kromdur. Dokuların krom muhtevası gebelikte, malnütrisyonda ve yaşla büyük ölçüde azalmaktadır. Krom, glikoz toleransa etmeninin yapısında yer alır ve insülin kullanımıyla glikoz metabolizmasını etkiler. Rafinasyon işlemi sonucu olarak gıdalardaki krom miktarının büyük ölçüde azaldığı göz önüne alınırsa pekmezdeki kromun önemi hepten belirginleşmektedir. Araştırmalar pekmezin thiamin, riboflavin ve demir bakımından baldan daha zengin olduğunu meydana koymaktadır.
" } ] }