{ "title": "Pekmez Tatlısı", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/pekmez-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 07:56:11", "author": "tuba eren", "article": [ { "article": "Pekmez tatlısı, Pekmez tatlısı içerisindeki pekmez sayesinde yüksek besin değerlerine sahiptir ve görüntüsüyle de iştahları kabartmaktadır. Pekmezli tatlının kıvamı ise tıpkı jöleli muhallebi gibidir.

Pekmez tatlısı malzemeler.
Pekmez Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pekmez, su ve buğday nişastası bir tencereye konur ve kaynayana kadar pişirilir. Piştikten sonra tatlının konacağı tepsinin her yeri su ile eşit miktarda ıslatılır. (Tatlı kolay çıksın diye) Ardından tenceredeki karışım tepsiye boşaltılarak üzeri sıvanır.
Oda sıcaklığında ılımaya bırakıldıktan sonra ılıyınca buzdolabında soğumaya bırakılır. 2 saat buzdolabında bekleyen tatlı çıkarılarak eşit kareler olacak şeklinde kesilir ve üzeri ceviz ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }