{ "title": "Pekmez Limon Karışımı", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/pekmez-limon-karisimi.jpg", "date": "21.01.2024 11:47:16", "author": "Nilüfer Çembertaş", "article": [ { "article": "Pekmez Limon Karışımı, Kansızlık tedavisinde uygulanabilecek doğal yöntemlerin başında gelen karışımlardan biri pekmez-limon karışımıdır. Üzümden üretilebildiği gibi keçiboynuzu, dut, karpuz, erik, şeker pancarı, hurma gibi şeker içeriği yüksek meyvelerden de elde edilir. İçerdiği +2 değerlikli demir sayesinde vücudun günlük ihtiyacı olan demiri karşılar. Demir ise kandaki alyuvarların üretilmesindeki temel etkenlerden biridir. Bunun yanında B1, B2 vitaminleri ile niasin içeren pekmez tiamin ve riboflavin açısından zengindir. Tam bir antioksidan deposudur. Ülkemizde renk ve kıvamlarına göre 3 sınıfa ayrılır, Sıvı-tatlı ve koyu kıvamlı pekmezler, katı-tatlı açık renkli pekmezler ve katı veya sulu ekşi pekmezler. İçeriğindeki meyve şekerleri ile doğal olarak ünlük enerji ihtiyacını karşılarlar böylelikle kış günlerinde vücut ısısını dengede tutarak üşümeyi engeller. İçerdiği şeker tamamen monosakkarit olduğundan bebeklerin beyin gelişiminde önemli katkıları vardır. Limonla karıştırıldığında ise Limonun içerdiği C vitamini sayesinde kana daha çabuk karışır.