{ "title": "Pekmez Helvası", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/pekmez-helvasi.jpg", "date": "19.01.2024 02:10:18", "author": "tuba eren", "article": [ { "article": "Pekmez helvası: Pekmez helvası Anadolu'nun birçok yöresinde yapılan hafif ve besin değeri yüksek olan bir tatlıdır. Pekmez tatlısı daha çok soğuk kış günlerinde yenmesi tavsiye edilir. Yapılması da oldukça pratiktir.

Pekmez helvasının malzemeleri
Pekmez Helvası Nasıl Yapılır?

Bir tencerede yarım paket margarin eritilir. Ardından da eriyen margarine sıvı yağ eklenir biraz da sıvı yağ kavrulur.

Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte un kahverengi olana kadar kavrulur ve una ceviz eklenir. Ayrı bir kapta şeker, su, pekmez birbiriyle özdeşleşene kadar iyice karıştırılarak tencereye aktarılır. Un ve su ile hazırlanan karışımda bir kez daha karıştırılır ve pişmeye bırakılır. Suyu tamamen çektikten sonra son kez karıştırılarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }