{ "title": "Nar Pekmezi", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/nar-pekmezi.jpg", "date": "21.01.2024 22:05:01", "author": "rabia sofuoğlu", "article": [ { "article": "
Nar pekmezi, eski zamanlardan beri bereketin ve bolluğun sembolü olarak kabul edilmektedir. Antioksidanlar yönünden zengin olan nar pekmezi bu özelliği nedeniyle kansere karşı bir kalkan olarak korumaktadır. Nar pekmezi tam bir potasyum deposudur. Nar pekmezi kalbi güçlendirmekte ve mide ve bağırsak bozukluklarına iyi gelmektedir. Kabuklarını kaynatıp içildiğinde bağırsaktaki kurtları düşürmekte, ishal kesmekte, vücudu zayıf olanlara da direnç vermektedir. Yapılan araştırmalarda nar pekmezinin içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde kanserden korumada önemli bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle cilt ve prostat kanserine karşı koruyucu etkisi görülmektedir. Nar pekmezi kısacası şifa kaynağıdır. Nar Pekmezi salatalarda, kek ve pastalarda, dolmalarda, kebaplarda, yoğurt, çiğ köfteler de kullanılmaktadır. Her sabah yenilen iki tatlı kaşığı nar pekmezi günün bütün enerjisini ve kalp sağlığını korumaktadır. Doğallığı, yüksek enerji ve besin değeri ile eşi bulunmayan vitamin ve sağlık kaynağı olan narın özenle hazırlayacağınız tarifini vereceğim sizlere.

Narların tatlı olmasına dikkat edilerek toplanır. Zar kalmamasına dikkat edilerek ayrı ayrı ayıklanır. Zarar verilmeden çekirdekleri sıkılır. Sıkılan su tepsi gibi geniş bir tabakta toplanır. Bu toplanan ve tatlı olan nar suları kaynatılmadan buharlaştırılır. Pişirme pekmez kıvamına gelinceye kadar devam eder ama kaynatılmamaya özen gösterilir. Kıvamını kontrol etmek için başka kap veya tabakta reçel benzeri akmıyorsa pişirme işlemine son verilir.

Nar Pekmezi İçin Malzemeleri
Nar Pekmezinin Faydaları Nelerdir?
" } ] }