Keçiboynuzu pekmezi, diğer adıyla harnup pekmezi doğanın diğer mucizeleri gibi birçok faydası olan doğanın insanlara armağanıdır. Sigara içenleri rahatlatan ve yüksek kalsiyum oranıyla insanlara enerji veren keçiboynuzunun diğer bir türüdür.
Doğanın insanlara sunduğu şifalı bir armağanıdır. Özellikle akciğer, solunum ve astım rahatsızlığı olanlara birebir etki eder. Sabahları bal ve çikolata yerine yiyebileceğiniz harika bir lezzettir. Sabah ve akşam tüketebilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezinin ana malzemesi olan keçiboynuzu yani diğer adı ile harnup eskilerde şeker yerine tüketilirmiş. Günümüzde ise beyaz şekerin üretilmesiyle birlikte sağlıklı olan keçiboynuzunun tüketilmesi azalmıştır.
Bunlarla birlikte gelelim keçiboynuzu pekmezinin fayda ve yararlarına
Keçiboynuzu pekmezi sütün içerisindeki kalsiyumdan üç kat fazladır.
İçerisinde kalsiyum haricinde içerdiği E vitamini sayesinde öksürüğe, gribe, kansızlığa ve kemik erimesine de iyi gelir.
Balgam söktürme nefes darlığına yardımcıdır.
Sigara tiryakileri için de oldukça faydalıdır.
Yüksek selüloz, bağırsak rahatsızlıkları ve gastrite de iyi gelir. Özellikle de mideye kuvvet verir bağırsak ve midedeki gazları dışarı atar.
Yüksek vitamin ve mineral içerdiğinden diş ve diş etlerine de oldukça faydalıdır.
Doğal güç ve besin kaynağıdır.
Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde akciğer ve tansiyon hastalarına oldukça etkili bir çözümdür.
Kanın zehirli maddelerini temizler.
Kalbe iyi gelir ve kalp çarpıntılarını önler ve azaltır.
İnsan vücuduna telefon ve teknolojik aletlerden dolayı giren radyasyonu atar. Keçiboynuzu vücudumuzda daha sayamadığımız birçok hastalığa ve rahatsızlığa iyi gelir.