{ "title": "Keçiboynuzu Pekmezi Zararları", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/keciboynuzu-pekmezi-zararlari-1556.jpg", "date": "20.01.2024 10:42:52", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Keçiboynuzu Pekmezi Zararları, Harnut olarak da bilinen keçiboynuzu ülkemizde özellikle de Akdeniz Bölgesinde doğal olarak yetişen enerji deposu bir bitkidir. Oldukça tatlı bir tada sahip olan keçiboynuzu bu adı görüntüsünün keçi boynuzuna benzemesinden dolayı almıştır. Baklaları ile dış kabuğu da tüketilebilen ve içerisinde yüksek miktarda A, C vitamini, karbonhidrat, sodyum ve yağlar bulunduran bu bitki içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlık açısından oldukça faydalıdır. Genellikle pekmezi yapılarak tüketilir ve keçiboynuzu pekmezi de birçok pekmez gibi birçok derde devadır. Ancak keçiboynuzu pekmezinin faydaları olduğu kadar zararları da bulunmaktadır. Örneğin pekmezin yapılırken normalden fazla kaynatılması pekmezde kanser riski taşır. Keçiboynuzu pekmezinin yanlış tüketilmesi kadar hazırlanma kısımları da oldukça önemlidir. Pekmez çok fazla pişirilirse sağlığa faydadan ziyade zarar verebilir. Bu nedenle evde doğal yöntemler ile hazırlanan keçiboynuzu pekmezinin tüketilmesine gayret gösterilmelidir ve aynı zamanda pekmez tüketilmeye başladığında mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Aksi halde bütün yararları kaybolur. Ayrıca çok fazla ve bilinçsiz olarak keçiboynuzu pekmezi tüketilmesi her besinde olduğu gibi birtakım sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Keçiboynuzu pekmezi zararları nelerdir?
" } ] }