{ "title": "Keçiboynuzu Pekmezi İshal Yaparmı", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/keciboynuzu-pekmezi-ishal-yaparmi-643.jpg", "date": "22.01.2024 01:16:47", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Keçiboynuzu Pekmezi ishal yapar mı: Keçiboynuzu, Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen sıra dışı enerji dolu bir bitkidir. Taze olarak tüketildiğinde çok tatlıdır. Keçiboynuzunun içerisinde şeker tadı veren bir sıvı mevcuttur. Görüntüsünden esinlenerek keçiboynuzu adı verilmiştir. Kıbrıs'ta yetişmektedir. Yetiştiği ağaçların uzunluğu 4-6 metreye kadar çıkmaktadır. Keçiboynuzu, Pekmez ya da kurutularak da tüketilebilir. Keçiboynuzu, karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda A ve C vitamini açısından da çok zengin sayılır. Potasyum, Selenyum, magnezyum başta olmak üzere birçok mineral ve elementi kapsar. İçerdiği element ve vitaminler desteğiyle insan sağlığına çok katkı sağlar. Keçiboynuzu farklı şekillerde ve genel olarak da kış aylarında tercih edilmektedir. Bunun nedeni özellikle kış aylarında artan mide ve bağırsak başta olmak üzere astım atakları ve bronşit hastalıklarına destek olduğuna dair oluşan kanaattir. Keçiboynuzu aynı zamanda gri bal enfeksiyonlara ve soğuk algınlığından kaynaklanan rahatsızlıklara karşı da etkili bir besin deposudur. Önemli bir antioksidan olması metabolizmaya, hastalıklarla mücadele etmede destek olmaktadır.

Keçiboynuzu Pekmezi İshal Yaparmı: Genel anlamda sindirim sitemi dostu olarak bilinen keçiboynuzu pekmezi aynı zamanda sindirim sistemi ile ilgili tüm sorunlarında giderilmesinde çok etkilidir. Bunlardan başında gelen ishaldir. İshale karşı keçiboynuzu pekmezi anında etki gösterdiğini belirten hekimler, ishal şikâyeti olanların keçiboynuzu pekmezini üç öğün düzenli olarak kullanmaları ve bu süre yaklaşık olarak-10, gün arası olmalıdır. İshal tedavisi için kesinlikle yetişkin ve çocuk ayrımı yapılmamalıdır. Vücudumuzda Zayıf düşen savunma siteminde hasarlı hücreleri iyileştirerek destekte bulunur ve hastalık safhasında tedavi özelliği sağlarken hastalık öncesin dede vücudun hastalıkla baş etme gücünü arttırmaktadır.

Keçiboynuzu pekmezi Sindirim Sistemine Yardımcı Olur: yapılan araştırmalar sonucunda keçiboynuzu pekmezinin içerdiği beta-karaten maddesinin çok güçlü bir serbest radikal düşmanı olduğunu ortaya çıkartmıştır. Ayrıca içerdiği lifler sayesinde midenin kuvvetlenmesine destek olur. Midenin sağlıklı ve düzenli bir şekilde görevini yerine getirmesine katkı sunduğu gibi hastalıklara yakalanma riskini de en aza indirmektedir. Bunun dışında antioksidan özelliği nedeniyle bağırsak enfeksiyonlarından koruyucu özelliği mevcuttur. Dolaylı olarak bağırsakların kansere yakalanma riskinde en az indirdiği kanıtlanmıştır.
" } ] }