{ "title": "Keçiboynuzu Pekmezi Besin Değeri", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/keciboynuzu-pekmezi-besin-degeri-5573.jpg", "date": "21.01.2024 15:03:55", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Keçiboynuzu pekmezi besin değeri, Keçi boynuzu pekmezi uzun uğraşlar sonucu elde edilen bir pekmez çeşididir. Birçok işlemden geçerek elde edilen bu pekmez faydaları ile bilinen pekmez çeşitleri arasında en değerli olanlarındandır. Birçok aşamadan geçerek sofralarda yer alan bu pekmez diğer pekmezler gibi yoğun kıvamlı ve yoğun şekerlidir. Vücuda olan faydaları ile bilinmektedir. Halk arasında harnup pekmezi de denilmektedir. Harnup yani keçiboynuzu pekmezi genellikle kış aylarında tüketilmektedir. Kişinin vücut ısısını arttırarak soğuk havalara karşı vücudu dirençli kılan bir pekmezdir. Vücudu birçok ciddi hastalığın oluşma riskine karşı korumaktadır. Keçi boynuzu pekmezinin kış aylarında daha çok tüketilmesinin en büyük nedenlerinden biri de astım ve bronşit hastalıklarını doğal bir şekilde tedavi etmek amaçlıdır. Keçiboynuzu pekmezi gribal enfeksiyonlara karşı oldukça etkilidir. Kişinin bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuda direnç kazandıran bu pekmez kişiyi soğuk algınlıklarından koruyarak çabuk hastalanma problemini ortadan kaldırmaktadır. Antioksidan içeren bu pekmez vücudun genel sağlığını korumaktadır. Kişide kansızlık problemini de büyük oranda tedavi ederek kan değerlerinde artış olmasına fayda sağlamaktadır. Keçiboynuzu pekmezi birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındıran faydalı bir besindir.