{ "title": "Keçiboynuzu Pekmezi Alerji Yaparmı", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/keciboynuzu-pekmezi-alerji-yaparmi-7603.jpg", "date": "19.01.2024 15:07:19", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Keçiboynuzu pekmezi alerji yapar mı? Yılın her mevsiminde yetişen keçiboynuzu, dış kabuğu da dahil olmak üzere, baklalarıyla yenen lezzetli bir besin kaynağıdır. Keçiboynuzunun diğer bir adı da harnuptur. Daha çok pekmezi yapılarak tüketilir. Keçi boynuzunun kalorisi çok yüksektir. Bir tane keçiboynuzunda neredeyse 525 kalori bulunmaktadır. Keçiboynuzu fazla tüketilmemelidir. Fazla tüketildiğinde zararlı olabilir ve çeşitli sağlık problemleriyle karşı karşıya kalınabilir.

Keçiboynuzu pekmezi, ana maddesi olan keçiboynuzunun özü, bazı ilaçlar içinde kullanılmaktadır ve kullanılan ilaçlarda kimi hastalarda alerjik reaksiyonların baş gösterdiği gözlenmiştir. Alerji görülen yerler genelde ciltte kızarıklıkların olması, kabartıların çıkmasıdır. Keçiboynuzu tıbbi olarak kullanılacaksa da bebeklerde ve 10 yaşa kadar olan çocuklarda kullanılmaması önerilmektedir. Aynı zamanda keçiboynuzu fazla tüketildiğinde ishal yapabilir. Bu durum bazı kişilerde daha da fazla görülebilir. İllede yenmesi gerekiyorsa, su içilerek tüketilmelidir ki, daha sonra ishal gibi durum görüldüğünde su kaybına karşı önlem almış olunsun. Keçiboynuzu pekmezi alerjik olarak sivilce oluşumuna da neden olabilir. Çok fazla tüketildiğinde, yağlı oluşumundan dolayı sivilce yapabilir. Keçiboynuzunu kremin içeriğiyle kullanırsanız, örneğin cildinize sürerseniz, sonrasında ciddi kabarcıklara ve kızarıklıklarına neden olabilir. Bu da keçiboynuzunun diğer bir alerjik reaksiyonlarından birisidir.

Keçi boynuzu pekmezi alerji yapar mı? Tüketirken dikkat etmeliyiz. Örneğin, eğer ilaç kullanıyorsak, kullanılan ilaçlara göre bazı besinleri almamamız gerekir. Örneğin kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsak, ilaç alındıktan sonra minimum yarım saat ile bir saat arası pekmez tüketmemek gerekir. Aksi halde alerji yapabilir. Ayrıca fazla tüketildiğinde de mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi yapabilir. İçerisinde bulunan glikoz nedeniyle de diyabet hastalarının doktor kontrolünde gerektiği miktarda almaları doğru olur. Hamilelik süresince keçiboynuzu pekmezi kullanımı zararlı olabilir. Pekmez alırken de dikkatli olmak gerekir. Her pekmez doğal yollarla yapılmıyor olabilir. Belirli markalardan yemek daha doğru olur. En güzeli de kendi yapabildiğiniz ya da güvendiğiniz birine yaptırdığınız keçiboynuzu pekmezidir.
" } ] }