{ "title": "Karpuz Pekmezi", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/karpuz-pekmezi.jpg", "date": "20.01.2024 05:28:54", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "
Karpuz Pekmezi, Aklınıza gelecek her meyvenin pekmezi olacağı gibi karpuzunda pekmezi vardır. Karpuz pekmezi diğer pekmezlere göre çok daha az tüketilmektedir. Fakat faydaları oldukça büyüktür. Bu nedenle öncelik çocuklar ve yaşlılar olmak üzere bol bol yedirilmelidir. Bu pekmez en çok ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde üretilmektedir ama ülkemizde birçok reçel ve pekmez ürünleri satan yerlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu pekmezler alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Pekmez ürünleri oldukça hassastır. En küçük şeylerde bile bozulmalar gösterebilir. Alırken en çok dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri bozulmuş olup olmadığına göz kararıyla emin olmaktır. Bu duruma dikkat ettikten sonra ise pekmez içerisinde bulunan farklı katkı maddelerine dikkat etmelisiniz. Öyle ki renklendirici ve bozulmayı önleyici olarak birçok madde kullanılmaktadır. Bu da çocuklarınıza ve sizlere faydadan çok zarar vermektedir. Dikkat edilecek diğer bir husus ise pekmezin orijinal olup olmadığıdır. Karpuz pekmezi, Güneydoğu Anadolu'dan sonra Afyon, Denizli, Burdur ilçelerimizde yapılmaktadır.

Karpuz pekmezinin birçok faydası bulunmaktadır. Karpuzun birçok faydası vardır. Bu meyvenin pekmezinin yapılması ile faydaları iki katına çıkarılır. Böylece öncelik çocuklar ve yaşlılar olmak üzere birçok faydasını gösterir. Karpuz pekmezi, kanser hastalığına gösterdiği etki nedeni ile birçok doktor tarafından hastalarına ısrarla önerilmektedir. Düzenli bir şekilde kullanıldığında kanseri yavaşlatan, önleyen ya da durduran etkisi ile birçok hasta bu ürünü kullanmaktadır. Bunun yanında kişilere sağladığı yüksek enerji değeri ile birçok insan karpuz pekmezi sabahları aç karınla 2 tatlı kaşığı tüketmektedir. Bu sayede bu kişiler oldukça enerjik ve zinde bir gün geçirirler. Karpuz pekmezi çocuklarda düzenli olarak yedirildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenerek, özellikle kış aylarında hastalıklardan çok daha rahat bir şekilde koruma sağlamaktadır. Bunun yanında içerisinde bulunan, özellikle C vitamini ile insan vücudunda gerekli olan vitaminlerin sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Son olarak daha birçok faydası bulunan karpuz pekmezi, aşırı kan yapıcı bir özellik göstererek kan sorunu olan insanlarında ilaci niteliği taşımaktadır.

Karpuz pekmezi nasıl yapılır?

Öncelikle karpuzlarınızı bir kaşık yardımı ile içini oyarak bir kaba koyun. Bu kaplar genellikle bakır olması tavsiye edilir. Alınan içler bu kaplarda yüksek ateşte kaynatılır. Daha sonra ortaya çıkan karpuz katıları süzgeçler kullanılarak süzülür ve buradan elde edilen karpuz suyu tekrar kaynatılır. Kaynayan karpuz suyu, kaynatıldıkça koyulaşacak ve pekmez kıvamını alacaktır. Bu durumdan sonra artık cam kavanozlara ayırarak saklayabilirsiniz. Serin ortamlarda pekmez daha uzun süre bozulmadan kalacaktır.
" } ] }