{ "title": "Kara Üzüm Pekmezi", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/kara-uzum-pekmezi-4874.jpg", "date": "20.01.2024 04:04:09", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Kara Üzüm Pekmezi, Kara üzümün içeriğinde yüksek şeker olması nedeniyle kalori değeri çok fazla olan bir besin maddesidir. Beslenme değerini meydana getiren maddelerin nevi ve miktarı taze ya da işlendikten sonra dönüştüğü ürüne göre değişir. Bazı karaciğer hastalıkları ve kansızlığın tedavisi içinde etkili olan kara üzüm pekmezi, meyve asitleri ile lifli yapısı nedeniyle mideye zararı olmadan böbrek ve bağırsak sistem çalışmasını düzene sokar, kanın temizlenmesi için de yardımcı olur.

İçerdiği besin maddeleri dolayısıyla güzellik iksiri olan ve zayıflama rejimleri içinde kullanılan üzümün gerçek bir beyin besinidir. Öğlenden sonra yenilecek bir salkım üzüm ya da kahvaltıda tüketilecek kara üzüm pekmezi, vücut ve beyin hücrelerini zindeye sokar. Bir kilo üzüm, 390 gram et, 1.150 gram süt, 300 gram ekmek ile bin 200 gram patatese eşdeğerdir. Uzmanlar; özellikle, nem oranı yüksek olan Karadeniz Bölgesi'nde üretilen kara üzümün kabukları ile tüketilmesinin önemine dikkat çekerek, \"Bu şekilde insan vücudu kabuklardaki resveratrol maddesinden çok daha fazla miktarda yararlanmış olacağını belirtirler.

Kara Üzüm Pekmezinin Faydaları: Kara üzüm, bir güzellik iksiri, gerçek bir beyin besini ve zayıflama rejimlerinin ana ürünüdür. Daha da önemli olanı renkli üzüm kabuklarında bulunan resveratrol maddesi kanser için savaşmakta, antioksidant işlevi nedeniyle yağlı bileşiklerin kılcal damarlar içinde birikimini önleyerek yani antikoagulant olarak davranır veya aspirin gibi kanı sulandırıp koroner kalp hastalıkları için insanları korur. Amino asitler ve B vitaminleri (B1, B2) ile mineraller, magnezyum, potasyum ve demir içerdiğinden bağışıklık sistemini güçlendirir.
" } ] }