{ "title": "İncir Pekmezi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/incir-pekmezi-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 07:19:17", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
İncir pekmezi nasıl yapılır, incir ülkemizde bolca yetişen bir meyvedir. İncir taze olarak ya da kurutularak tüketilebilir. Aynı zamanda incir reçeli, incir pekmezi gibi hazırlanarak, incirin yararlı etkilerinden faydalanmak mümkündür. İçeriğinde A, C, B vitaminleri olan, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir gibi mineraller açısından zengin bir meyve olduğu kadar, bol liflidir. Yani incir besin değeri yüksek bir meyvedir. Bunun pekmezi yapıldığında, aynı şifalı özelliklerden yararlanabilirsiniz. Kabızlığa iyi gelen, bağırsakları yumuşatan etkilerinin yanında, kansere karşı savaşan bir meyvedir. Kolesterolü düşüren, mide tembelliğine iyi gelen etkileri vardır. İncir pekmezi köylerimizde oldukça sık yapılan bir pekmezdir. Bunu isterseniz evinizde de yapabilirsiniz. Sizi fazla zorlamadan hazırlanacak incir pekmezini soğuk kış günlerinde, organik olarak tüketebilirsiniz. Birlikte incir pekmezini yapmaya başlayabiliriz.

İncir pekmezi için gerekli malzemeler
İncir pekmezi nasıl yapılır?

Önce yıkadığınız ve suyu süzülmüş olan taze incirlerin saplarını güzelce keserek ayıklayın. Bunları bir tencerenin içine koyun. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Bunu orta ateşin üzerinde kaynatın. Daha sonra ateşin altını kapatarak, incirlerin ılınmasını bekleyin. Ardından şeker çuvalının içine incirleri dökün. Bunu bir yüksekliğe ya da süzgecin üzerine oturtun. Çuvalın üzerine de bir ağırlık koyun. Bu şekilde incirlerin suyu iyice süzülsün. Bu işlem köylerde tahtadan olukları olan bir yerde yapılır. Bu şekilde sular daha kolay süzülür. Fakat süzgeçte evde işinizi görecektir.

Süzülmüş olan incir suyunu bir tencereye koyun. Bunu ocağın üzerinde kaynatın. Bu sırada üzerinde oluşan köpükleri sürekli olarak alın. Pekmez kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Son aşamalarda ateşi daha kuvvetli yakmalısınız. Ancak başında bekleyin ki, suyunu çekerek incir reçelinin rengi koyulaşmasın. Pekmezin kıvamı olduğunda, kavanozlara boşaltın. Bunu kahvaltılarınızda severek tüketeceğinizi düşünüyoruz. Çocuklarınıza da organik incir pekmezi yedirmenin rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }