{ "title": "Hurma Pekmezi", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/hurma-pekmezi.jpg", "date": "20.01.2024 13:32:58", "author": "tuba eren", "article": [ { "article": "Hurma pekmezi, Hurma pekmezi Trabzon hurması veya cennet hurması adı verilen meyveden elde edilen bir pekmez çeşididir. Hurma pekmezi özellikle son yıllarda revaçta olan bir pekmezdir. Hurma pekmezi içerisinde B1, B2, B12, A ve C vitaminlerini sodyumu, potasyumu, demiri, fosforu, kükürdü, kloru ihtiva eder.

Hurma pekmezini çocuklar günde 1 tatlı kaşığı, erişkinler ise 2 tatlı kaşığı tüketebilirler. Her şey gibi hurma pekmezini de aşırıya kaçmadan tüketmek gerekir. Sabah aç karnına içilirse daha faydalı olacaktır. Hurma pekmezi besin değeri yüksek bir gıda olması nedeniyle birçok derde devadır.

Bunlar arasında şu faydaları nelerdir?
Hurma pekmezini evde yapmak mümkündür.

Hurma pekmezi nasıl yapılır?

Olgunlaşmış hurmalar ezme tenekesine konur. Rengi koyulaşınca ezilir daha sonra ezilen hurmaların üzeri kaynamış su ile örtülür. Bu işlem sayesinde hurmanın şerbeti süzülmeye başlar. Süzülen şerbet kaynaması için bir kazana aktarılır ve kaynatılır. Yaklaşık 4 veya 4.5 saat sonra pekmez koyu bir kıvama gelir. Biraz dinlendikten sonra yenebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }