{ "title": "Hünnap Keçiboynuzu Pekmezi", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/hunnap-keciboynuzu-pekmezi-123.jpg", "date": "19.01.2024 22:58:39", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Hünnap keçiboynuzu pekmezi, keçiboynuzu meyvesinin özünden elde edilip, lezzetli tadı ve güzel kokusu bulunan, insan sağlığı bakımından gerekli olan bütün vitamin ve mineralleri içinde barındıran çok güçlü bir besin kaynağıdır. Marketlerde, eczanelerde ve aktarlarda kolaylıkla bulabileceğimiz ve yüksek olmayan maliyete sahip hünnap keçiboynuzu pekmezi içerdiği gallik asit vesilesi ile sağlığımız açısından oldukça yararlıdır. Gallik asidin ağrı kesici, astım, alerji, bakteri, kanser, karaciğer ve mikroplarla verdiği başarılı mücadele hünnap keçiboynuzu pekmezi aracılığıyla vücudumuzdaki yerini almaktadır.

Ülkemizde haziran, temmuz ve ağustos aylarında büyük çoğunlukla Akdeniz bölgesinde yetişen keçiboynuzu ağaçları, yeşil renkli küçük çiçekler açan ve yaklaşık 12 cm uzunluğunda fasulye benzeri meyve veren ağaçlardır. Bu meyvelerin taze haliyle veya kurutulmasıyla beraber hünnap keçiboynuzu pekmezi yapımına başlanır. Fabrikasyon yapımı hünnap keçiboynuzu pekmezi ile el yapımı hünnap keçiboynuzu pekmezi arasında lezzet ve kalite farkı oldukça fazladır. Ben mutfağımda el yapımı hünnap keçiboynuzu pekmezini tercih ediyorum ve tüketilmesini tavsiye ediyorum.

El yapımı hünnap keçiboynuzu pekmezinin sağlımız açısından faydaları nelerdir?
" } ] }