{ "title": "Gebelikte Keçiboynuzu Pekmezi", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/gebelikte-keciboynuzu-pekmezi-6832.jpg", "date": "19.01.2024 06:03:21", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Gebelikte keçiboynuzu pekmezi; oldukça faydalı bir besin maddesidir. Keçiboynuzu Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Keçiboynuzu görüntüsü itibarıyla odun parçasına benzemektedir Ancak tadı oldukça şekerli olan keçiboynuzu ısırıldığında içerisinden reçine ve siyah taşa benzeyen çekirdek çıkar.

Gebelik döneminde beslenme hem annenin kişisel sağlığı hem de bebeğin beyin ve vücut gelişimi için çok büyük öneme sahiptir. Hamilelik süresince annenin her şeyi değil yararlı ürünleri seçmesi gerekmektedir. Doğum ve sonrası için annenin büyük bir enerji ve vitamin depolamaya ihtiyacı bulunmaktadır. Gebelikte keçiboynuzu pekmezi demir açısından oldukça zengindir. Halk arasında harnup pekmezi olarak da anılır.

Gebelik döneminde keçiboynuzu pekmezinin önemi

Çok fazla faydası olduğu bilinen keçiboynuzu pekmezinin özellikle gebelik döneminde tüketimine önem verilmesi gerekmektedir.
Pekmez denilince genellikle akla üzüm pekmezi gelse de keçiboynuzu, elma, armut ve duttan da üretilmektedir. Her bir pekmez çeşidinin kendisine has faydası bulunmaktadır. Yukarıda da sayıldığı gibi keçiboynuzu pekmezinin de hamileler için çok faydası bulunmaktadır. Ancak bu faydalara bakarak tüketiminde aşırıya gidilmemesi gerekmektedir. Her şeyden önce çevrenizde keçiboynuzu pekmezinin doğal haline ulaşmanız mümkünse bunları tercih edin. Hazır olanların içerisinde katkı maddesi ve glikoz bulunabileceğinden faydadan daha çok zarar verebilir. Gebelikte keçiboynuzu pekmezi kilo aldıracağından aç karnına bir tatlı kaşığı tüketmeniz yeterlidir. Arkasından birkaç damla turunçgil suyu içerseniz emilimi için iyidir. Birkaç saat çay, süt ve benzeri ürünlerden uzak kalmaya çalışın.
" } ] }