{ "title": "Beyaz Üzüm Pekmezi", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/beyaz-uzum-pekmezi-8611.jpg", "date": "22.01.2024 10:23:23", "author": "ismet karaevli", "article": [ { "article": "Beyaz Üzüm Pekmezi; içimde barındırdığı insan vücudu için önemli olan değerli ve zengin besin maddelerinden kaynatılmaktadır. Ülkemiz üzüm çeşitleri ve yeterliliği konusunda oldukça verimlidir. Bu sayede yurdumuzda üzüm üretimi ve sonrasında üzümden faydalanılarak yapılan beyaz üzüm pekmezin üretimi oldukça artmıştır.

Aslında pekmez asırlar önce şifa kaynağı olarak üretilmeye başlanmıştır. Özellikle Osmanlı mutfağında vazgeçilmez tatlısı olan helvanın ana malzemesidir. Yüzyıllar önce de Amerikalı misyonerler tarafından 1840'lı yıllarda şifalı besin olduğunu ve sarhoş edici olmadığını bildirdi. Müslümanların rahatlıkla tüketebileceklerini söyledi. Beyaz Üzüm Pekmezi, olgunlaşan üzümlerin sıkılarak üzüm suyu yani şırasının kaynatılması ile şıra asidini azaltmak için kaynatma esnasında kireçli olarak bilinen özek bir toprak ilave edilerek belli bir süre karıştırarak kaynatılması sonucu elde edilir. Doğal früktoz ve glikoz kaynağı olması sonucu enerji kaynağı olan Beyaz Üzüm Pekmezi değerli mineraller bakımından da oldukça zengindir.

Beyaz Üzüm Pekmezi Faydaları Nelerdir?
" } ] }