{ "title": "Armut Pekmezi", "image": "https://www.pekmez.gen.tr/images/armut-pekmezi.jpg", "date": "20.01.2024 05:09:50", "author": "TUĞBA YEŞİLCAN", "article": [ { "article": "Armut Pekmezi, yaz aylarında özellikle haziran ve ağustosta Sinop'a bağlı köylerde ve Trabzon Şalpazarı (Ağasar) ilçesinde ocak ateşi üzerinde hijyenik olarak kaynatılarak yapılan ve sadece bu yörede ait bir pekmez çeşididir. Armut pekmezi bu yörede her yıl düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Armut meyvesinin içerisinde çok fazla vitamin bulunmaktadır. Bu sebeple armut pekmezi sağlık açısında oldukça faydalıdır. Armut pekmezi özellikle böbreklerin daha verimli çalışmasında ve vücutta bulunan yabancı maddelerin vücuttan atılmasında görev yapar. Ayrıca armut pekmezi sindirimi kolaylaştırır.